Органи столичної прокуратури тримають на особливому контролі розслідування у кримінальних процесах, розпочатих за фактами нападів на кандидатів у депутати Київради, які мали місце 21-22 травня в Голосіївському та Подільському районах столиці.

Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

Зокрема, 21 травня на вул. Ломоносова в Голосіївському районі під час сутички, яка виникла між групою чоловіків у камуфляжній формі та представниками ВО «Свобода», тілесні ушкодження отримав 27-річний кандидат у депутати від зазначеної партії.

Невдовзі після інциденту правоохоронці провели огляд автомобіля, на якому пересувалася зазначена група чоловіків у камуфляжі, і виявили два пристрої для відстрілу гумових куль та предмет, схожий на автомат. Крім того, зазначені особи чинили опір співробітникам міліції і намагалися втекти з місця події.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), ч.2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Крім того, минулої ночі на вул. Фрунзе, 60 у Подільському районі невідомі особи скоїли напад на 51-річного кандидата в депутати Київради. За словами потерпілого, зловмисники вдарили його важким предметом по голові, після чого зникли з місця злочину.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).
У зазначених кримінальних процесах проводяться першочергові слідчі дії, вживаються всі необхідні заходи для встановлення осіб, причетних до цього правопорушення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20