Секретар РНБО України Андрій Парубій заявляє, що не менше двох третин виборчих комісій Луганської та Донецької областей на сьогодні відзвітували про готовність до проведення президентських виборів. Про це він заявив на прес-конференції.

Він зазначив, що на сьогодні влада розробляє систему так званих «синіх» і «жовтих» поясів, тобто - де будуть проведені вибори, а де може бути небезпечно для спостерігачів.

За словами Парубія, деякі окружні виборчі комісії будуть перенесені з небезпечних місць в місця, які контролюються українською владою. Зокрема, йдеться про перенесення окружної комісії зі Слов'янська в сусідній районний центр. Також жителі Слов'янська можуть приїхати туди для того, щоб взяти участь в голосуванні, повідомляє «УНІАН».

«Хочу підтвердити, що на сьогодні в більшості районів Донецької та Луганської областей вибори пройдуть під повним контролем української влади. У той же час, ми усвідомлюємо, що можуть бути локальні точки в Луганську, Донецьку, Слов'янську, де можуть виникати певні проблеми з виборами», - сказав Парубій.

Як раніше повідомляв ForUm, у Луганській області озброєні люди заблокували вже шість окружних виборчих комісій.

Нагадаємо, раніше були захоплені приміщення ОВК №№ 105, 106 (Луганськ), 108 (Краснодон), 109 (Красний Луч), 111 (Антрацит).

Позачергові вибори президента України призначені на 25 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

108