Росія вважає кричущим свавіллям недопуск працівників консульства РФ в Україні до журналістів телеканалу LifeNews. Про це заявив сьогодні офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

«Абсолютно кричущим свавіллям ми вважаємо недопуск до наших громадян представників консульського відділу посольства і, що найобурливіше, адвокатів російських громадян», - наводить слова дипломата «ИТАР-ТАСС».

Раніше постпред Росії при Організації з безпеки і співробітництва в Європі Андрій Келін повідомив, що українські органи влади відмовляють співробітникам спеціальної спостережної місії організації у відвідуванні затриманих російських журналістів. Місія вже два дні домагається візиту. Келін констатував, що становище затриманих продовжує погіршуватися. Висунуті проти співробітників LifeNews звинувачення в тероризмі представників ОБСЄ назвав надуманими.

Як повідомляв ForUm, 18 травня українські військові в ході спецоперації затримали групу озброєних людей, які готувалися обстріляти військовий аеродром у Краматорську з переносного зенітного ракетного комплексу, і російських журналістів, які знімали їхні дії.

Росія зажадала від ОБСЄ посприяти у звільненні російських журналістів LifeNews.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45