Національний союз журналістів України з'ясовує обставини штурму газети «Вести». Про це Forum'у повідомив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

«Зараз ми та наші юристи з'ясовуємо обставини перевірки. Є питання: це перевірка, що суперечить мораторію щодо ЗМІ, чи стосується ведення господарської діяльності. Згідно з офіційною інформацією, до них є запитання щодо можливих правопорушень у податковій сфері. Але ми з'ясовуємо всі обставини», - повідомив він.

Що ж стосується можливих претензій до контенту цього ЗМІ, то, за словами Томіленка, «законодавство передбачає, що через суд можна визначити трактування, чи є в тому чи іншому матеріалі заклики до сепаратизму тощо». «Інші структури не можуть цього робити, оскільки якщо досудовим способом органи влади пред'являтимуть претензії до контенту - це буде цензурою. Сьогодні у нас немає офіційної інформації про пред'явлення претензій безпосередньо до змісту», - зазначив він.

«До з'ясування всіх обставин позиція НСЖУ залишається нейтральною. Але загальна позиція: медіа не повинні переслідуватися за зміст, претензії можна пред'являти тільки згідно із прописним законом порядком», - резюмував перший секретар НСЖУ.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні о 9:00 озброєні люди заблокували будівлю газети «Вести» разом із співробітниками, які були там.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56