У Донецькій та Луганській областях заблокована робота майже 50% окружкомів.

Про це повідомляє «УНІАН» з посиланням на керівника прес-служби Центральної виборчої комісії Костянтина Хівренка.

За його словами, станом на 11:00 сьогоднішнього дня в Донецькій та Луганській областях заблокована робота 16 із 34 ОВК.

Він нагадав, що ЦВК створив у Донецькій області 22 ОВК, а в Луганській - 12.

Хівренко також зазначив, що станом на 20.00 учорашнього дня в Донецькій області була заблокована частково або повністю робота 7 ОВК, а в Луганській - 6 ОВК.

«Станом на 11:00 22 травня до цих ОВК у двох областях додалися: у Донецькій області ОВК № 43. Таким чином, у Донецькій області частково або повністю заблокованих стало 8 ОВК. У Луганській області до заблокованих ОВК додалися ще дві - № 107 (Алчевськ) та № 112 (Свердловськ). Таким чином, у Луганській області заблокованих повністю або частково стало 8 ОВК. Сумарно по двох областях заблокованих ОВК стало 16. Це станом на 11:00 22 травня», - зазначив він.

Хівренко сказав, що сьогодні вранці у Донецьку представниками так званої «Донецької народної республіки» був захоплений голова ОВК № 43.

«Ними була вилучена вся комп'ютерна та оргтехніка цієї комісії. Також вилучені усі виборчі документи цієї комісії та печатка ОВК. Тому робота цієї ОВК повністю заблокована», - зазначив Хівренко.

Він також повідомив подробиці захоплення сепаратистами двох ОВК на Луганщині.

«Сьогодні вранці озброєні люди, які назвалися представниками так званої «Луганської народної республіки», не дозволили членам ОВК № 107, коли вони вранці прийшли на роботу, відкрити приміщення ОВК. При цьому люди не постраждали. Техніку збережено. Голова наразі перебуває в алчевській прокуратурі і дає свідчення. Щодо комісії ОВК № 112 міста Свердловська сталося таке: коли члени цієї ОВК з'явилися на робочому місці, то виявили, що приміщення ОВК закрито, повністю замінені всі замки на вхідних дверях, і їх зустріли озброєні люди, які представилися представниками так званої ЛНР. Вони не дали членам комісії потрапити в приміщення, і фактично робота цієї комісії заблокована. Приміщення захоплене», - сказав Хівренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71