Співробітники Служби безпеки України 21 травня затримали в Києві двох зловмисників, які готували диверсійні акції.

Як повідомляє прес-центр СБУ, у січні вони прибули з АР Крим до Києва, де під виглядом прихильників Євромайдану приєдналися до активістів Київської міської державної адміністрації.

«Позиціонуючи себе активними учасниками Євромайдану, вони готували ряд акцій диверсійно-підривного характеру проти держави, збирали і передавали своїм російським координаторам інформацію про перебіг подій», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вказані особи - колишні міліціонери, які володіли спеціальними знаннями про методи роботи правоохоронних органів.

 
 
«Встановлено, що у квітні за вказівкою свого координатора з РФ зловмисники зустрілися і забезпечили вогнепальною зброєю громадянку Росії М.Коледу, яка виконувала завдання російських спецслужб щодо дестабілізації ситуації в південних областях. 8 квітня вона була затримана співробітниками СБУ», - повідомили у відомстві.

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання зазначених осіб, а також у нежитлових приміщеннях, якими вони користувалися, виявлено зброю, боєприпаси та вибухівку, зокрема: три автомати Калашникова АКСУ, два пістолети Макарова, пневматичну снайперську гвинтівку високого тиску, травматичний пістолет, перероблений для відстрілу патронів несмертельної дії, ручні гранати РГД - 42 і Ф-1, велика кількість бойових патронів та саморобних вибухових пристроїв.
 
 
У квартирі зловмисників правоохоронці виявили компоненти для виготовлення вибухових пристроїв: порох, селітру, ацетон, бікфордові шнури, металеві контейнери, годинникові механізми і т.д. Вибухо-технічні служби були змушені евакуювати мешканців будинку.

В одному з гаражів, яким також користувалися диверсанти, виявлено значну кількість матеріальних цінностей, викрадених із приміщень КМДА, зокрема, державні та ювілейні нагороди (більше 10 тис. од.), меблі, металеві сейфи, комп'ютери та побутова техніка.

Під час затримання зловмисники чинили опір, намагаючись втекти.

Наразі тривають відповідні слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140