На український медіаринок чекає серйозний переділ. Про це в коментарі Forum'у заявив секретар комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, народний депутат від КПУ Олександр Голуб.

«Мораторій на перевірки ЗМІ у період виборчих кампаній діяв в Україні багато років. Його мета: не дати можливість за допомогою такого інструменту, як перевірки, блокувати роботу ЗМІ. Кучму і Януковича звинувачували в диктаторських замашках, але на такі порушення вони ніколи не йшли», - заявив він, коментуючи події у редакції газети «Вести».

Також він зазначив, що сьогодні йде спроба взяти під контроль низку ЗМІ. «Переділ на медіаринку буде досить серйозний, і в цьому немає ніяких сумнівів».

Голуб упевнений, що сьогодні в Україні серйозні проблеми зі свободою слова. «Ми бачимо смерть свободи слова, смерть свободи ЗМІ. Є спроба встановити інформаційну диктатуру. Люди, які прийшли до влади, не готові до плюралізму, до дискусій. Для них існує тільки їхня думка, їхня позиція, а все інше має бути знищено і закрито. Це стосується безпрецедентних нападів на представників ЗМІ, які не перебувають під 100% контролем чинної влади», - вважає він.

«Українська журналістика згоріла в майданних вогнищах. Те, що ми бачимо сьогодні в медіа, за рідкісним винятком, - це пропаганда. І те, що відбувається в більшій частині українських ЗМІ до журналістики не має жодного стосунку. І які б проекти сьогодні не створювалися, нібито аналогічні CNN або BBC, вони мовитимуть в руслі сьогоднішньої тенденції», - упевнений він.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні о 9:00 озброєні люди заблокували будівлю газети «Вести» разом із співробітниками, які були там.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70