Від зменшення виплат субсидій на житлово-комунальні послуги постраждають пенсіонери та сім'ї з невисоким доходом. Про це Forum'у повідомив екс-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарств Анатолій Близнюк.

«В Україні субсидії переважно отримують пенсіонери та люди з невисоким доходом. За законом пенсіонери повинні платити не більше 10% свого доходу за ЖКГ, а працездатні люди не більше 15%», - сказав Близнюк, пояснюючи, що саме ця категорія населення потрапляє під удар у разі зменшення видачі субсидій на оплату ЖКГ.

При цьому екс-міністр зазначив, що доходи українців зменшуються, а витрати збільшуються.

«Пенсії у нас явно не збільшилися, тому все більше літніх людей потребуватимуть субсидій, враховуючи зростання цін. Сьогодні в країні на 7% упало промвиробництво, реальна зарплата за статистикою показує збільшення, але всі бачать, що відбувається з курсом гривні. Реально рівень життя українців та їхні зарплати погіршилися. А це означає, що кількість українців, які працюють і мають право на субсидії, збільшиться», - пояснює він.

Також Близнюк нагадав, що в травні для населення збільшать ціну на газ.

«Народ уже просто плює на ЖКГ і не платить. Українці не збираються платити. За статистикою населення перестає платити за квартиру. А в травні ще підвищили ціну на газ, тобто знову збільшиться кількість тих, хто повинен отримувати компенсацію від держави на оплату послуг ЖКГ», - прогнозує він.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, у січні-квітні 2014 року українцям було призначено субсидії на оплату житлово-комунальних послуг на суму 30 млн грн, що на 8,2 млн грн (на 21,5%) менше, ніж у січні-квітні 2013 року.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74