Співробітники Держприкордонслужби відбили кілька збройних невідомих атак, повідомляє прес-служба відомства.

Так, 21 травня о 22:00 прикордонним нарядом відділу прикордонної служби «Краснодон» була припинена спроба проїхати в Україну з боку РФ поза межами пункту пропуску трьох КамАЗів.

«На вимогу прикордонників зупинитися, як і на попереджувальні постріли вгору, водії не відреагували і намагалися прорватися на територію України. Тільки після того, як прикордонники почали стріляти на влучення, машини розвернулися і повернулися в Росію. Про спробу прориву через кордон були проінформовані російські прикордонники», - наголошується в повідомленні.

Того ж дня о 22:10 у відділ прикордонної служби «Станична Луганська» під'їхала група до 30 осіб, озброєних автоматичною зброєю, в тому числі кулеметами, і висунула ультиматум здати зброю і звільнити приміщення прикордонного підрозділу.

«Після відмови й отримання підкріплення о 0:35 22 травня невідомі почали штурм із застосуванням автоматів, кулеметів, гранатомета та ручних гранат. Спроба захопити прикордонний підрозділ була відбита», - повідомили в прикордонному відомстві.

Проте о 1:03 розпочався другий штурм із застосуванням важкої автоматичної зброї і підствольних гранатометів. З найближчих будинків почали стріляти снайпери. Атаку знову було відбито. Близько 2:00 невідомі здійснили третю невдалу спробу захопити відділ прикордонної служби.

За даними відомства, в ході бойових дій прикордонниками були знищені дві вогневі точки снайперів і дорожній каток, яким нападники намагалися проломити ворота на територію підрозділу.

Серед прикордонників є поранені і контужені. Наразі організовано зміцнення сусідніх прикордонних підрозділів і посилено моніторинг за лінією державного кордону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325