На сьогодні двосторонні переговори між Україною і Росією неможливі.

Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час Третього всеукраїнського круглого столу національної єдності сьогодні у Миколаєві.

«У сьогоднішніх умовах, я вважаю, двосторонні переговори між Україною і Росією не можуть розглядатися», - сказав Яценюк, пояснивши це тим, що Росія здійснила військову агресію на територію України і порушила міжнародне право, знищила систему європейської безпеки, «ще й наплювала на статут організації, де Україна і Росія є співзасновниками (Рада безпеки ООН. - Ред.)».

За його словами, для того, щоб мати відносини з Росією, Україна пропонує спочатку відновити ці відносини в чотиристоронньому форматі. «Спочатку потрібно відновити відносини у чотиристоронньому форматі, а потім подивимося. Довіри до слів немає, не кажучи вже про те, що вони (Росія) порушили підписані домовленості», - сказав Яценюк, повідомляє «УНІАН».

Він закликає Росію дотримувати підписаних двосторонніх угод, відзначивши, що Україна готова виконувати двосторонні угоди, в тому числі щодо економічної кооперації.

«Наша вимога є лише одна - у нас є двосторонні угоди, ви їх підписували, і Великий договір також. Але не треба нам цих братніх відносин, а то ми чомусь постійно менші брати. Рівні відносини. З родичами ми якось самі розберемося. Виконуйте те, що підписали, і ми виконуватимемо те, що підписали», - сказав Яценюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

399