Рада Федерації на міжнародному парламентському рівні має намір порушити питання про засудження дій України щодо журналістів і порушення свободи ЗМІ.

За її словами, російські парламентарі мають намір на міжнародному міжпарламентському рівні «порушити гостро (це) питання і добитися правильної, адекватної реакції».

«ОБСЄ висловила точку зору про неприпустимість подібних дій з боку української влади», - нагадала вона в ефірі телеканалу «Росія 24». «Будемо домагатися такої ж реакції і з боку Парламентської Асамблеї (Ради Європи)», - запевнила спікер РФ.

Матвієнко також розраховує на реакцію Верховної Ради України на звернення верхньої палати парламенту РФ з приводу затриманих в Україні російських журналістів, передає «ИТАР-ТАСС».

«У нас з Верховною Радою зберігаються робочі контакти, вони зацікавлені в розвитку діалогу», - сказала політик.

«Сподіваємося, що парламент України, звичайно, не може стояти осторонь, не може не відреагувати на звернення верхньої палати (парламенту РФ), звернення Державної Думи, ми знаємо ставлення до цього ОБСЄ, інших міжнародних організацій», - додала Матвієнко. Вона вважає, що «це матиме вплив, і ми доб'ємося звільнення двох наших журналістів і забезпечимо свободу їхньої діяльності на території України, у тому числі і в ході прийдешньої найбільшої внутрішньополітичної події для України - президентських виборів» «Сподіваюся, спільними зусиллями, нам вдасться домогтися звільнення наших журналістів», - підсумувала голова ради федерації.

За останні кілька днів в Україні були затримані кореспонденти телеканалу LifeNews британський журналіст, який співпрацює з телеканалом Russia Tuday. Кільком знімальним групам, а також кореспондентам, які пишуть, було відмовлено у в'їзді до України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126