На руках у населення Криму є близько 11 млрд готівкових гривень. Про це на засіданні Державної ради Республіки Крим повідомив заступник голови так званої Ради міністрів Криму Рустам Теміргалієв.

«Ми оцінюємо запас гривні, який знаходиться на руках у населення, в розмірі близько 11 млрд грн. Абсолютно без будь-яких проблем і обмежень у будь-якій кількості після 1 червня кожен громадянин зможе в будь-якому банку обміняти ці гроші за поточним курсом Центрального банку РФ», - заявив віце-прем'єр, нагадавши, що згідно із федеральним законом з 1 червня в республіці буде припинений готівковий та безготівковий обіг гривні, повідомляє «Кримінформ».

«Всі торговельні мережі, всі аптеки, вся сфера послуг, автомобільні заправні станції з 1 червня мають право приймати тільки російські рублі. Поміняти гривні на рублі можна буде тільки в російських банківських установах», - зазначив Темиргалієв, уточнивши, що термін обміну української валюти на російську не обмежений.

Нагадаємо, раніше пропонувалося дозволити використовувати гривню на території Криму і Севастополя до 1 січня 2016 року.

14 травня Держдума схвалила поправку про скорочення терміну обігу і розрахунків в українській гривні на територіях Республіки Крим та міста Севастополя до 1 червня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

371