Голова Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко прогнозує, що явка виборців на президентських виборах в Україні 25 травня буде вище 70%.

«Сьогодні, навіть з урахуванням низького бажання брати участь у виборах жителів Донбасу і відсутності фізичної можливості проголосувати там на багатьох дільницях, ми прогнозуємо, що не менше 70% громадян України візьмуть участь у виборах», - сказав він на прес-конференції у середу в Києві.

Черненко зазначив, що, згідно з даними соціології, 40-45% жителів Донбасу готові проголосувати на майбутніх виборах, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому він звернув увагу на те, що в Києві та на західній Україні спостерігаються «захмарні цифри» готовності взяти участь у виборах президента.

«Тут же, в Києві, де зазвичай голосує не більше половини виборців, сьогодні понад 70% готові прийти на вибори», - наголосив голова КВУ.

Черненко також нагадав, що в Криму тільки трохи більше 5 тис. жителів півострова висловили бажання змінити місце голосування на виборах із 1,2 млн виборців, що проживають там.

Нагадаємо, позачергові вибори президента України призначені на 25 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

118