Європейська комісія в рамках макрофінансової допомоги Україні в розмірі 1 млрд євро здійснюватиме моніторинг фінансової діяльності найбільшого державного енергохолдингу «Нафтогаз України».

Про це йдеться в тексті Меморандуму про порозуміння між Україною (як позичальником) та Європейським Союзом (як кредитором).

Згідно з документом, під моніторинг потрапляють показники збору Нафтогазом оплати за категоріями клієнтів (включаючи відповідний діапазон історичних даних для цілей порівняння), а також платежі (виплачені суми, відсотки та амортизація), проведені за гарантованим державою боргом, передає «УНІАН».

«Комісії щоквартально відповідними органами влади повинні надаватися такі показники та звіти», - йдеться в документі. Крім «Нафтогазу», під моніторинг потрапили «Укравтодор» та Державна іпотечна установа.

Нагадаємо, борг підприємств теплокомуненерго та теплоелектроцентралей перед «Нафтогазом» за спожитий газ станом на 14 травня 2014 року перевищував 22 млрд грн.

Кабінет Міністрів України прогнозує, що дефіцит «Нафтогазу» в 2014 році становитиме близько 37 млрд грн. «Нафтогаз України» у 2013 році збільшив чистий збиток на 14% - до 12,521 млрд грн з 10,968 млрд грн у 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124