Російські інстанції не відправлятимуть спостерігачів на вибори президента України 25 травня. Про це заявив глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький.

«На сьогодні жодних рішень про відправлення спостерігачів від будь-яких російських інстанцій немає. Ми з вами знаємо, що це вибори, до яких у нас досить своєрідне ставлення, і, в принципі, складно назвати виборами захід, в якому не беруть участі багато регіонів країни», - сказав Слуцький.

Разом із тим він зазначив, що і Захід, і багато представників громадянського суспільства України розглядають вибори 25 травня як перший крок до припинення кровопролиття, «що, безумовно, є для нас найважливішим результатом виходу України з політичної та конституційної кризи». «І зараз усі сили повинні бути кинуті саме на це», - підкреслив депутат, повідомляє РІА «Новости».

На його думку, якщо вибори стануть кроком до припинення кровопролиття, до деескалації насильства, їх можна вважати легітимними. «Хоча в абсолютній системі координат їхня легітимність під великим знаком питання. Ми знаємо, що закон, який ухвалений про поправки до виборчого законодавства України, він гласить про те, що вибори вважаються легітимними, навіть якщо там бере участь лише частина регіонів країни», - нагадав Слуцький.

Голова комітету вважає, то зараз мова повинна йти не про спостерігачів, а «про припинення тієї бійні, яка йде в Україні». «Будуть спостерігачі, не будуть, - якщо це не зупинить криваву бійню на південному сході України, - це не має жодного значення. І говорити ми повинні саме про це. Таким чином, питання, яке зараз цікавить мене і моїх колег: чи є вибори 25 травня реальним, значимим чинником для деескалації насильства, для припинення військової агресії на південному сході країни. Думаю, що відповідь на це питання ми зможемо отримати вже через день-два після недільних виборів», - сказав Слуцький.

Як повідомляв ForUm, Центральна виборча комісія зареєструвала на позачергові президентські вибори в Україні 25 травня 2784 міжнародні спостерігачі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30