Компанія «Київенерго» заявляє про 2 млрд гривень заборгованості столичних споживачів за теплову енергію станом на 1 травня, яка ставить під загрозу підготовку до опалювального сезону в 2014 році. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Згідно із ним, заборгованість столичних організацій, які фінансуються з державного та міського бюджетів, збільшилася на 30%, і їхній борг станом на 1 травня становить 814,1 млн гривень.

Крім того, борг муніципальних бюджетних організацій зріс на 25% (180,3 млн гривень) і становить понад 733,4 млн гривень, повідомили в прес-службі компанії.

«Ми змушені констатувати, що столична влада повністю припинила контролювати ситуацію з розрахунками за спожиту теплову енергію бюджетними організаціями та комунальними підприємствами. Заборгованість столичних споживачів за теплову енергію в 2 млрд гривень ставить під загрозу реалізацію ремонтної кампанії з підготовки теплового господарства до опалювального сезону. Подальше накопичення боргів ставить під сумнів стабільність теплопостачання в осінньо-зимовий період», - повідомляє компанія.

У зв'язку з цим «Київенерго» повідомляє, що змушена вжити відповідних заходів і з 19 травня починає системне відключення боржників від гарячого водопостачання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40