На Волині обурені тим, як деякі центральні ЗМІ замовчують про важливі факти звільнення з полону журналіста Сергія Шаповала, зокрема, участь у ньому відомих політиків.

«Повернувся до Луцька один із волинських журналістів, захоплений у Донецьку. Здавалося б, вся Україна повинна дізнатися подробиці його перебування там. І ми, волиняни, і всі українці маємо право знати правду. Але центральні ЗМІ, як з'ясовується, взяли на себе обов'язок вирішувати, що є правдою, а що ні», - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті телекомпанії «Аверс».

Автори публікації наголосили, що журналіста видання «Волинь Post» звільнили в неділю, 18 травня, після переговорів з донецькими ополченцями лідера Громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука та народного депутата Нестора Шуфрича. Того ж дня літаком він повернувся до Києва.

«Цікаво, що «демократичні» ЗМІ (як, наприклад, «Українська правда» та УНІАН) відбулися формулюванням «вдалося звільнитися завдяки втручанню деяких політиків». Зрозуміло, що імена цих політиків дуже важливі. Але невже така інформація суперечить «генеральній лінії»?» - дивуються кореспонденти.

Вони звернули увагу на той факт, що жоден «демократичний» ЗМІ не провів паралелі між візитом до Донецька Медведчука та заявою Володимира Путіна про відведення військ від кордону. Адже російський президент заявив, що вітає «перші контакти Києва і прихильників федералізації з метою налагодження прямого діалогу, в якому зацікавлені всі сторони»...

«Путін бачить ситуацію саме як спілкування двох українських сил, називаючи представників Донецька прихильниками федералізації. Для Києва це дуже важливий сигнал, який зайвий раз підтверджує, що керівництво Росії бачить Донбас частиною країни», - йдеться в повідомленні.

Якщо наша країна збирається з честю вийти з цієї ситуації, нам треба називати речі своїми іменами, і не замовчувати факти, впевнені автори публікації: «А якщо видання «фільтрують» інформацію, не повідомляючи читачам про ключові деталі подій - то чим вони відрізняються від кишенькових ЗМІ «сім'ї» Януковича? Тільки тим, що хазяїн інший?».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43