Співробітники німецького бюро розслідувань нацистських злочинів виявили 20 колишніх наглядачів табору смерті Майданек, які можуть бути відповідальні за вбивства в роки Другої світової війни. Про це повідомляє Associated Press.

Як заявив журналістам глава німецького бюро розслідувань обер-прокурор Курт Шрімм, його співробітники готують матеріали для передачі в прокуратуру, щоб проти підозрюваних були висунуті офіційні звинувачення в скоєнні злочинів. За його словами, це може відбутися за кілька тижнів. Самостійно пред'явити звинувачення бюро Шрімма не може.

Головний слідчий у цій справі Томас Вілл повідомив, що «всі підозрювані, як чоловіки, так і жінки, живуть в Німеччині».

Нацисти за час існування табору смерті на околиці польського міста Люблін убили десятки тисяч людей, передає «ИТАР-ТАСС».

Рівно рік тому в Людвігсбурзі почалося попереднє розслідування стосовно 49 наглядачів колишнього концентраційного табору Освенцім, які проживають на території ФРН. Вони підозрюються в пособництві вбивству.

Зокрема, перевіряється, чи проходили ці люди в якихось кримінальних справах, крім того, вивчається, які посади ці люди займали в таборі і скільки людей загинуло в Освенцімі за цей час.

Після завершення розслідування справи підозрювані будуть передані в прокуратуру.

20 лютого 2014 року поліція південної федеральної землі Баден-Вюртемберг заарештувала трьох підозрюваних у службі охоронців Освенціма. Заарештованим від 88 до 94 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40