Новації в медіапросторі України вплинуть як на політичний чинник інформаційного простору, так і на контент. Таку думку в коментарі Forum'у висловила член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Ірина Опілат.

«Останні новації в медіапросторі вплинуть на ситуацію на самому ринку, адже це позначиться і на політичній складовій процесу, і на сфері власності, і на контенті. Цей ринок сам собою динамічний і постійно розвивається, тому зміни в інформаційному просторі однозначно будуть. Останні події в нашій країні змінили взаємини між головними героями медіа-простору», - сказала Опілат.

Але, на її думку, не варто очікувати найближчим часом появи в Україні каналу, такого сильного, як ВВС.

«Говорити про створення каналу, аналогом якого є ВВС, ще зарано. В Україні поки не готові говорити про такий рівень професіоналізму. Якщо зараз телеканали БТБ та УТР переформатувати в іномовлення, то для цього необхідні ресурси (фінансові, кадрові, технічні тощо). Але ми не завжди усвідомлюємо відповідальність за свої дії. Як у випадку заборони російських серіалів. Так, це добре. Але ми ж нічого не можемо запропонувати натомість. Тому створення де-юре іномовлення не призведе поки, на жаль, до аналогу ВВС де-факто», - вважає вона.

Також Опілат нагадала, що досі невідомо, хто оплачуватиме створення суспільного телебачення за умови важкого стану державної скарбниці.

«А хто платитиме за всі ці нововведення? Адже всі розуміють, в якому стані наш бюджет», - констатувала вона.

Нагадаємо, що РНБО планує на базі телеканалів БТБ та УТР створювати аналог ВВС, який популяризуватиме Україну за кордоном.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51