Уздовж межі Харківської з Донецькою та Луганською областями сформовані 36 блокпостів.

Як повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації з посиланням на голову Ігоря Балуту, спільне чергування на них здійснюють співробітники МВС, СБУ, Міністерства оборони та громадські активісти.

«Межа в цілому нами контролюється. Звичайно, ми не можемо говорити про те, що вона перекрита повністю, тому що вона має велику протяжність. Але в основних напрямках і точках, де можна перетнути легковим автотранспортом, усі дороги перекриті», - сказав Балута.

За його словами, також йде робота над тим, щоб окремий територіальний батальйон, який служить у Луганській області, передислокувався в Харківську область через те, що в регіоні необхідні додаткові сили з ведення служби на 12 об'єктах.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб наш окремий територіальний батальйон перемістився на територію Харківської області, тому що у нас є інші об'єкти, які ми повинні захищати. Це дозволило б нам перекинути співробітників МВС на інші більш важливі проекти та на загальне патрулювання, яке ми були змушені скоротити», - зазначив губернатор.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

114