Рішення Єврокомісії щодо переходу до другої фази плану дій з лібералізації візового режиму може бути ухвалене ще до жовтня 2014 року.

Про це сьогодні на конференції «Лібералізація візового режиму між Україною і ЄС: Хто виграє?» заявив керівник відділу політики представництва ЄС в Україні Ганнес Шрайбер, передає «РБК-Україна».

«Якщо Україна виконає весь план дій щодо лібералізації візового режиму, то рішення щодо України буде ухвалено дуже швидко. Зараз працює стара комісія, її склад зміниться в жовтні. Але є надія, що перехід до другої фази відбудеться ще за старої комісії. Нинішній комісар працює дуже віддано. Якщо будуть виконані умови, то рішення буде ухвалено дуже швидко», - сказав він.

Зазначимо, друга фаза плану дій передбачає впровадження усіх законів, необхідних для лібералізації візового режиму, ухвалених на першій стадії.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що вважає можливим запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом до середини 2015 року.

Нагадаємо, 13 травня Верховна Рада ухвалила низку законів з пакета законопроектів, спрямованих на лібералізацію візового режиму з Європейським Союзом.

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця переконаний, що з 1 січня 2015 року українці зможуть їздити в Європу без віз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

120