Найближчим часом в Чорне море увійдуть нові кораблі НАТО з метою відвідування портів та для проведення морських навчань. Про це заявив віце-президент США Джо Байден 20 травня в Бухаресті, передає прес-служба Білого дому.

«Сьогодні агресія в Криму, менш ніж за 250 миль від румунської території, нагадує нам, навіщо нам потрібне НАТО і чому Румунія перебуває в НАТО. США і наші союзники терміново підсилили військову присутність в повітрі, на землі ітана морі на східному фланзі НАТО. В останні тижні ми вислали наші кораблі (у Чорне море, - Ред.): «Тракстон», «Кук», «Тейлор», а також проведено навчання літаків Viper F-16. І найближчими днями будуть вислані нові кораблі - (американський ракетний крейсер, - ред) Vella Gulf повинен увійти в Чорне море для відвідування портів і проведення морських навчань», - заявив Байден.

За його словами, те, що зробила Росія, порушує не тільки суверенітет України, але й основоположні принципи, за які світ боровся в ХХ столітті.

Нагадаємо, відповідно до конвенції Монтре, військові кораблі неприбережних держав не можуть перебувати у Чорному морі довше 21 дня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

96