Колишній перший віце-прем'єр-міністр України, екс в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов розцінює заяву Генеральної прокуратури України як свідчення політичного переслідування представників попереднього Кабміну. Про це йдеться в його заяві, поширеній прес-службою.

«Я глибоко засмучений ситуацією, яка зараз складається довкола телевізійного каналу БТБ, - зазначив Арбузов. - Заяву Генеральної прокуратури України про початок досудового розслідування, що стосується нібито зловживання службовим становищем з мого боку при забезпеченні функціонування цього каналу, неможливо інтерпретувати ніяк інакше, ніж свідчення політичного переслідування представників попереднього уряду».

«Я вже нічому не дивуюся, - зазначив він. - Особливо після заяв про моє міфічне перебування в міжнародному розшуку, про нібито фінансування трагічних подій в Одесі, що мало місце. Складається враження, що люди, які сьогодні взяли на себе керівництво країною, постійно шукають приводи для фабрикації брехливих звинувачень на мою адресу. І їхній запас креативу з цього приводу явно підходить до кінця».

Арбузов наголосив, що БТБ - державний канал. «Він створювався і функціонував виключно в тих межах, які для нього були визначені вітчизняним законодавством, - йдеться в заяві. – В разі виникнення будь-яких сумнівів у легітимності рішень, що стосуються роботи БТБ, проста перевірка дасть відповіді на усі питання, які виникають. В крайньому разі, можна провести системний аудит діяльності каналу. І вже за його результатами починати якісь розслідування і робити відповідні заяви».

«Безумовно, подібні безпідставні звинувачення ГПУ продиктовані згори, - каже Сергій Арбузов. - Як і інші правоохоронні органи, прокуратура сьогодні виконує команди нинішньої влади, замість того, щоб стояти на службі інтересів народу. І люди, які дають вказівки, нині набагато більше стурбовані розслідуванням роботи невеликого телевізійного каналу, ніж вивченням обставин трагічних подій в Одесі, стріляниною снайперів на Майдані, складною ситуацією на Південному Сході та ін. Упевнений, що ніяке «полювання на відьом» не допоможе їм затуманити свідомість звичайних українців і відвернути їх від дійсно серйозних проблем, які є сьогодні в Україні».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

80