Без реалізації Женевської заяви і поданої швейцарським головуванням ОБСЄ «дорожньої карти», а також негайного припинення бойових дій у південно-східних регіонах України вибори 25 травня можуть лише посилити суперечності в країні.

Про це заявив статс-секретар - заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін у ході зустрічі з послом Великобританії в Москві Тімом Берроу. Як повідомили в МЗС РФ, розмова дипломатів відбулася на прохання британського посла.

У ході зустрічі Карасіна з Берроу «відбувся обмін думками щодо різних аспектів політичної кризи в Україні», поінформували у дипвідомстві, передає «ИТАР-ТАСС».

«З російської сторони була висловлена стурбованість силовою операцією, що триває на південному сході України, яка блокує будь-які реальні кроки щодо деескалації ситуації в країні, - зазначили в МЗС РФ. - Підкреслено необхідність широкого всеукраїнського діалогу з питань конституційної реформи відповідно до положень Женевської заяви від 17 квітня і представленої швейцарським головуванням ОБСЄ «дорожньої карти».

«Без реалізації цих домовленостей і негайного припинення бойових дій армійських підрозділів у південно-східних регіонах вибори, які відбудуться 25 травня, можуть лише посилити суперечності в країні», - зазначили на Смоленській площі.

«У ході зустрічі обговорювалися можливості міжнародного співтовариства у сприянні пошуку шляхів виходу з української кризи», - поінформували в МЗС РФ.

Нагадаємо, запропонована Організацією з безпеки і співпраці в Європі «дорожня карта» врегулювання кризи в Україні знайшла підтримку у всіх сторін переговорів у Женеві - України, ЄС, США і Росії.

Між тим, у Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що в запропонованій ОБСЄ «дорожній карті» щодо врегулювання ситуації в Україні немає якихось зобов'язань, які має взяти на себе Росія.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144