Днями у програмі каналу «1+1» «Гроші» вийшло розслідування про нелегку долю кримських біженців, які змушені жити в Києві та області в жахливих умовах, незважаючи на обіцянки влади їм допомогти.

Журналісти вирішили звернутися до виконувача обов'язків глави КМДА Володимира Бондаренка. Знайшли його будинки, однак власник був не радий появі журналістів (його реакцію можна побачити у сюжеті телеканалу на 5-7 хвилинах).

«Ми набралися нахабства і вирушили до пана Бондаренка прямо додому, бо на дзвінки він просто не реагує. Запропонували поїхати з нами подивитися на житло біженців, адже вони живуть у жахливих умовах», - йдеться в сюжеті.

На це Бондаренко відповів, що не хоче нікуди їхати, тому що у нього сьогодні вихідний.

Глава КМДА переконував, що власноруч поселив і обігрів 8000 поселенців, допомагає, як може з мінімальним бюджетом. На запитання, яку допомогу він надає, Бондаренко відповів - «Розселили всіх! Де? Скрізь!».

За інформацією журналістів «1+1», слова Бондаренка суперечать об'єктивним даним, усього з Криму втекли 7000 жителів. Журналісти два тижні спробували з'ясувати у Міністерства соціальної політики України, скільки держава виділила на переселенців. Відповідь шокувала - ані копійки.

Згодом у тій же передачі з'явився запис телефонного дзвінка. Журналісту, яка вела розслідування, зателефонувала помічниця Бондаренка і пригрозила, у разі, якщо розслідування вийде в ефір - використати низку важелів, у тому числі й адмінресурс.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203