Співробітники Державної прикордонної служби та Міністерства внутрішніх справ виявили біля державного кордону в Одеській та Закарпатській областях схованки з арсеналом зброї.

Про це повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

Так, на Закарпатті зберігали зброю в приватних будинках місцеві жителі Виноградова та Міжгір’я. Усього було виявлено й вилучено два штик-ножі до карабіну, 7,62 мм карабін марки «Маузер», два 9-мм пістолети іноземного виробництва без маркування, перероблені для стрільби бойовими набоями, корпус гранати «Ф-1», два дистанційні запилювачі для мін, 10 затворів механізмів до 7,62 мм карабіна, два стволи 7,62 мм карабіна, 15 набоїв різного калібру для нарізної зброї.

Також схованку зі зброєю в селі Градениці Одеської області знайшла міжвідомча група у складі прикордонників Білгород-Дністровського загону міліції. Зброю зберігав у приватному будинку громадянин України. У нього правоохоронці вилучили револьвер, гвинтівку, 20 боєприпасів (калібру - 5,45 мм, 9 мм і 7,62 мм), артилерійський дегазаційний комплекс «А-ДК», дрібнокаліберний снаряд, 4 штик-ножі, 5 штик-ножів до рушниць, а також обладнання для міні-заводу з виготовлення контрафактних спиртних напоїв.

Всі зброю вилучено й передано на експертизу, ведеться слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200