6 038 жителів Криму змінили місце голосування і вирішили голосувати на виборах президента на материковій частині України.

Про це повідомив заступник керівника служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександр Стельмах.

Згідно із законодавством, змінити місце голосування без зміни місця реєстрації можна не пізніше, ніж за 5 днів до дня голосування (на виборах президента, які відбудуться 25 травня, це можна було зробити до 19 травня включно).

При цьому для жителів Криму процедуру зміни місця голосування було спрощено (вони могли принести до органу ведення держреєстру виборців на материковій частині України лише паспорт).

Відповідні документи подали в органи реєстру 4 451 житель Криму і 1 587 мешканців Севастополя, передають «Українські новини».

Найбільше кримчан проголосують у Києві (1 483) та Київській області (442).

Ще 800 кримчан змінили місце голосування на Одеську область, 763 - на Миколаївську, 388 - Херсонську, 379 - Львівську, 272 - Донецьку, 248 - Харківську, 234 - Запорізьку області.

В інших областях кількість кримчан, що змінили місце голосування, менше 200.

Усього в Україні змінили місце голосування без зміни місця реєстрації у зв'язку з проживанням не за місцем прописки, роботою в іншому населеному пункті, відпусткою чи з іншої подібної причини 171 078 громадян, при цьому найбільше українців змінили місце голосування на Київ - 20 257 виборців.

Крім того, Стельмах повідомив, що зміна місця голосування жителів Донецької та Луганської областей на інші регіони не була масовою. Кількість таких змін у цих двох регіонах, за його словами, менша ніж середня по Україні.

Нагадаємо, у Центральної виборчої комісії України пояснили, яким чином жителі Криму і Севастополя зможуть взяти участь у виборах президента України, призначених на 25 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139