Росія і США повільно рухаються в бік другої «холодної війни».

Про це прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв сказав в інтерв'ю Bloomberg.
 
«По суті, ми повільно, але точно рухаємося в бік другої «холодної війни», яка нікому не потрібна. Чому я про це кажу? Тому що мистецтво політики полягає в тому, щоб приймати максимально стримані, акуратні, тонкі, інтелектуальні, продумані рішення, що, на мій погляд, досить довго вдавалося президентові Обамі. Але те, що робиться зараз, на жаль, доводить, що ресурс таких рішень в Адміністрації Сполучених Штатів закінчився, і це погано, і для Сполучених Штатів Америки зокрема», - сказав Медведєв.
 
Він визнав, що санкції Заходу проти Росії за анексію Криму «нікого не радують, тому що це завжди наслідок напруженості у відносинах», передає «УНІАН».
 
Медведєв заявив, що Росія - не прихильник санкцій, тому не особливо різко відповідає на них, хоча могла б зробити щось таке неприємне і огидне для тих країн, які запроваджують санкції.
 
За його словами, поки санкції Заходу «ніякого суттєвого ефекту не надали».

«Але це не означає, що ми цьому раді. Ще раз повторюю: санкційний шлях безперспективний, і насправді це ж всі розуміють. Розуміють усі, розуміє бізнес, як європейський, так і американський», - сказав Медведєв.

При цьому він зазначив, що РФ витримає абсолютно будь-які санкції.

«Питання тільки в тому, що від цього набудуть США, що від цього набуде весь світ, який ледве-ледве оговтався від кризи, яка всіх нас загалом застигла у 2008 році», - сказав Медведєв.

При цьому він заявив, що у РФ є план дій залежно від того, як розвиватиметься ситуація, але якщо говорити про поганий розвиток подій, то, за словами прем'єра Росії, в наборі відповідних заходів є не тільки заходи щодо загального поліпшення ситуації у російській економіці, але й заходи, які можуть бути спрямовані щодо відповідних держав».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315