Підвищення зарплат на митниці до $1000 не стане дієвим інструментом у боротьбі з корупцією. Таку думку в коментарі Forum'у висловив старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

«Не можна підходити до питання не зовсім коректно. Якщо підвищувати зарплати, потрібно дивитися на посаду, кваліфікації, потенційні можливості людини. Якщо людина «збирає податки», то підвищувати зарплату не бачу підстав. І якщо людина працює з мільйонами, а то й з десятками мільйонами гривень на рік - невже $1000 критично вплине на рішення, займатися корупційною діяльністю чи ні», - заявив він.

За словами експерта, викорінити корупцію на митниці можна, лише комплексно підійшовши до вирішення питання. «Кожен випадок потрібно розглядати окремо», - упевнений Жолудь.

Нагадаємо, колишній сотник Самооборони Майдану, заступник міністра доходів і зборів Михайло Ноняк заявляє про продовження практики хабарництва в митній сфері. Про це він сказав на зустрічі з підприємцями.

Також присутній на зустрічі заступник міністра доходів і зборів Віталій Науменко наголосив, що Міндоходів створило план дій щодо реформування української митниці.

За словами Науменка, зупинити хабарі на митницях за 2 місяці неможливо, оскільки це пов'язано з людським чинником.

У зв'язку з цим Міндоходів пропонує підвищити соціальне забезпечення працівників та оплату праці до еквіваленту 1 тис. доларів, що може кардинально змінити ситуацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

121