Анонсоване збільшення зарплат митникам до $1000 - всього лише популістська заява, а не механізм для боротьби з корупцією. Таку думку в коментарі Forum'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст Олексій Плотніков.

Плотніков зазначив, що на тлі заяв про можливе підвищення зарплат має місце зворотній процес. «Митниця - державна організація. Наскільки мені відомо, на державній службі мова про підвищення зарплат не йде. Навпаки, скорочуються зарплати, оскільки не виплачуються надбавки. І я не уявляю, за рахунок чого може відбутися підвищення виплат», - сказав він.

За словами економіста, для дієвої боротьби з корупцією на митниці варто застосувати досвід інших країн. «Є досвід Грузії, інших країн. Щоправда, поки не зрозуміло як його застосувати до України, де має місце тенденція скорочення оплати праці», - зазначив Плотніков.

Нагадаємо, колишній сотник «Самооборони Євромайдану», заступник міністра доходів і зборів Михайло Ноняк заявляє про продовження практики хабарництва в митній сфері. Про це він сказав на зустрічі з підприємцями.

Також присутній на зустрічі заступник міністра доходів і зборів Віталій Науменко наголосив, що Міндоходів створило план дій щодо реформування української митниці.

За словами Науменка, зупинити хабарі на митницях за 2 місяці неможливо, оскільки це пов'язано з людським чинником. У зв'язку з цим Міндоходів пропонує підвищити соціальне забезпечення працівників та оплату праці до еквіваленту 1 тис. доларів, що може кардинально змінити ситуацію.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133