Росія передає Україні ще п'ять кораблів, що раніше входили до складу національних ВМС. Про це повідомив учасник російсько-українських переговорів, депутат законодавчих зборів Севастополя Дмитро Бєлік.

Після анексії Криму Росією Москва і Київ домовилися, що з півострова будуть виведені і передані Україні кораблі, що раніше входили до складу національних ВМС, передає «РІА Новости».

Їхня загальна кількість не уточнювалася, але відомо, що наразі Україні передали 38 кораблів і суден. На момент проведення референдуму в портах Криму налічувалося більше 70 українських кораблів та суден.

«Сьогодні три буксири будуть виведені зі Стрілецької бухти, а також тральщик і рейдовий катер будуть виведені з бази Новоозерна. Ті кораблі, які вони просять, сьогодні-завтра отримають», - сказав Бєлік.

За його словами, кораблі передаються за «вже відпрацьованою схемою»: «Буксири Чорноморського флоту доводять їх до територіальних вод, де на кораблі пересідають українські екіпажі».

Паралельно Росія передавала Україні інше озброєння, що дислокувалося в Криму: на кінець квітня було передано понад 400 одиниць озброєння і військової техніки, в тому числі бронетехніка та авіація.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182