Незважаючи на вкрай складну обстановку на державному кордоні України, Державна прикордонна служба вжила заходів для забезпечення недоторканності державного кордону під час виборів президента, забезпечення контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, повідомляє Відділ з питань взаємодії із ЗМІ Адміністрації Держприкордонслужби.

У відомстві наголосили, що державний кордон охоронятиметься в посиленому режимі, що передбачає максимально ретельну перевірку всього, що переміщатиметься через нього і жорсткий контроль із застосуванням всіх наявних сил та засобів поза «зеленою межею» між пунктами пропуску.

Особливу увагу й основне зосередження зусиль буде спрямовано на українсько-російську ділянку кордону в межах Донецької та Луганської областей і на адміністративному кордоні між Херсонською областю та Автономною Республікою Крим.

У пунктах пропуску та поза ними виставляються додаткові прикордонні наряди, лінія державного кордону прикрита з допомогою засобів технічного контролю, активізовано взаємодію з представниками СБУ та іншими правоохоронними органами, істотно посилений прикордонний контроль громадян Росії, які в'їжджають в Україну.

Нагадаємо, вибори президента України призначені на 25 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27