На думку Віктора Медведчука, вирішення політичних суперечностей на основі діалогу і федералізації країни допоможе вивести країну з економічного піке.

Як стало відомо з оперативних даних Міністерства доходів і зборів, експорт товарів з України за перші чотири місяці 2014 р. знизився на 12% порівняно з січнем-квітнем 2013 р. Міністр економічного розвитку Павло Шеремета повідомив про зупинку державного інвестування галузей української промисловості.

«Політичні потрясіння 2014 року вкрай негативно вплинули на державні фінанси України. За підсумками січня-березня 2014 р. бюджетним коштом було придбано товарів, робіт і послуг на суму 116 631,7 млн грн (дані Державної служби статистики України)», - підкреслив лідер «Українського вибору». Політик зазначив, що порівняно з аналогічним періодом 2013 року зниження державних закупівель в Україні становить майже 40% - точніше, 39,1%.

Нагадаємо, в січні-березні 2013 р. державним коштом було придбано товарів, робіт і послуг на суму 191 740,2 млн грн. При цьому без застосування конкурсних і тендерних процедур у січні-березні 2014 р. було здійснено закупівель на суму 105 700,9 млн грн - тобто майже на 90% усієї суми закупівель.

Медведчук назвав причинами зниження закупівель у 2014 році, крім політики бюджетної економії, загальну ситуацію з наповненням державного та місцевих бюджетів, а також нарахування в спеціальні фонди.

На думку політика, розвал української економіки набуває катастрофічного характеру. «Єдиний вихід з системної економічної кризи - попереднє вирішення політичних суперечностей на основі діалогу і федералізації країни», - резюмував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47