Віце-президент Європейської комісії, комісар з питань транспорту Сійм Каллас заявив, що у вівторок Європейський Союз перерахував Україні перший транш макрофінансової допомоги в сумі 100 мільйонів євро.

Про це він сказав на розширеній нараді з питань децентралізації виконавчої влади за участю віце-прем'єр-міністра з регіональної політики, міністра регіональної політики, будівництва і житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана.

«Я надзвичайно радий підтвердити, що сьогодні відбулася виплата першої частини макрофінансової допомоги Україні в розмірі 100 мільйонів євро, і я дуже радий, що я, так би мовити, супроводжую цю виплату своїм візитом в Україну», - цитують Калласа «Українські новини».

При цьому єврокомісар зазначив, що у недалекому майбутньому Україні буде перераховано другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро, що, за його словами, стане можливим після того, як тільки Верховна Рада ратифікує відповідний меморандум про порозуміння.

Нагадаємо, Єврокомісія визначила пакет фіндопомоги Україні в сумі 11 млрд євро, які будуть виділені протягом декількох років.

Європейський банк реконструкції та розвитку готовий надати Україні кредити на 5 млрд євро до 2020 року в рамках міжнародної програми фінансової допомоги для підтримки структурних та макроекономічних реформ.

Міжнародний валютний фонд готовий надати допомогу народові України й підтримати економічну програму уряду з метою просування країни шляхом економічного зростання і процвітання.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що сума макрофінансової допомоги Україні від міжнародних партнерів становитиме $15 мільярдів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

114