Україна з 20 травня збільшила добові поставки природного газу порівняно з попередніми днями більш ніж у 100 разів - 2,46 млн кубометрів з 22,5 тис. кубометрів, повідомляє оператор угорської газотранспортної системи FGSZ Ltd.

Згідно з інформацією угорського оператора, середньодобові поставки газу в травні становили 22,5 тис. кубометрів, проте на 20 травня з'явилася заявка на постачання 2,46 млн кубометрів палива, передає «УНІАН».

Водночас цей обсяг поки не досягає максимальної технічної можливості в 16 млн кубометрів природного газу на добу.

Нагадаємо, 28 квітня Україна підписала зі Словацькою Республікою, а саме з транзитною компанією Eustream, меморандум про співпрацю в енергетичній сфері, який передбачає початок реверсивного постачання природного газу з території Словаччини.

Словаччина готує газопровід для організації постачання газу в Україну. Росія не має претензій до Словаччини з приводу реверсного постачання газу Україні.

Зазначимо, Україна розробляє реверсні маршрути постачання газу з Польщі, Угорщини, Словаччини та Румунії. Відкриття усіх чотирьох маршрутів дозволить Україні збільшити щорічні поставки газу до 30 млрд куб. м. Найбільш перспективним маршрутом постачання газу в Україну є словацький.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана, Україна у 2014 році може імпортувати за реверсною схемою з Європи близько 6 млрд куб. м газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146