Росія і Китай закликають усі регіони та суспільно-політичні групи України розпочати діалог і розробити концепцію конституційного розвитку держави за повного дотримання прав громадян, йдеться в спільній заяві лідерів Росії і Китаю, ухваленій за підсумками їхніх переговорів у Шанхаї.

«Сторони висловлюють серйозну заклопотаність у зв'язку з тривалою внутрішньополітичною кризою в Україні», - йдеться в документі.

Росія і Китай «закликають до деескалації конфлікту в цій країні, прояву стриманості, пошуку мирних політичних шляхів розв’язання наявних проблем», повідомляє РІА «Новости».

«Сторони закликають усі регіони та суспільно-політичні групи України розпочати широкий національний діалог, спільно розробити концепцію подальшого конституційного розвитку держави, що передбачає повне дотримання загальновизнаних прав і свобод громадян», - наголошується в заяві.

Як раніше повідомляв ForUm, у середу, 14 травня, відбувся перший загальноукраїнський круглий стіл національної єдності.

Учасники другого Загальноукраїнського круглого столу національної єдності, який пройшов 17 травня в Харкові, просять Верховну Раду України розглянути й ухвалити Меморандум миру і злагоди.

У середу, 21 травня, в Донецьку відбудеться третій круглий стіл національної єдності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59