Дільничні інспектори міліції Печерського райуправління Києва «вирахували» і затримали групу, яка крала в центрі столиці рожеві кущі, повідомили Forum'у у ВЗГ ГУМВС України в столиці.

У Печерське районне управління столичної міліції звернулися представники Київзеленбуду. У заяві зазначили, що невідомі особи викопали більше сотні кущів троянд, висаджених працівниками комунального підприємства на клумби в центральному районі Києва. У 2013 році організація прикрасила розділову смугу бульвару Лесі Українки - висадила 1000 елітних рослин вартістю 25 гривень кожна.

Дільничні інспектори, які обслуговують зазначену адміністративну ділянку, відпрацьовуючи територію, опитали безліч можливих свідків - продавців, бабусь, молодих мам, які гуляють з колясками. Зрештою, співробітникам міліції вдалося вийти на слід зловмисників.

Було встановлено, що в одному випадку діяли двоє чоловіків, зовні схожих на жебраків, а в другому - бачили ще одного, також схожого на особу без певного місця проживання, який удень вовтузився на клумбах. Далі для досвідчених дільничних, які довго пропрацювали у своїй адмінзоні і добре знають її населення, не склало особливих проблем встановити і затримати злочинців.

Правоохоронці встановили, що троє «тимчасових киян» проживають у центрі столиці, не працюють. Годуються жебрацтвом або здають у пункти вторсировини, що потрапить під руку. На початку весни на очі потрапили розкішні кущі троянд. Як вони вважали, нічиї. На «справу» виходили годині о п'ятій вечора, не соромлячись перехожих і не боячись автомобілів, що проїжджали повз них. Накопавши кілька десятків рослин, йшли геть, а вранці продавали кущі продавцям квітів. Таку операцію вони провернули тричі. Загальні збитки, завдані волоцюгами столиці, становлять близько 3 тисяч гривень.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58