Твердження про намір Росії приєднати до себе яку-небудь частину України є пропагандою, порівняння з ситуацією в Криму є недоречним, вважає прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

«Що стосується різного роду гіпотез про те, що Росія хотіла б якісь додаткові землі до себе приєднати, то це не більше, ніж пропаганда. Я навіть не хочу це коментувати. Найголовніше - заспокоїти ситуацію всередині України. Ми ж бачимо, що там відбувається, там, по суті, громадянська війна. Ось над чим ми всі повинні думати», - заявив Медведєв в інтерв'ю агентству Bloomberg.

Прем'єр наголосив, що російська позиція полягає в тому, що «ми ніяких частин України до цього не анексували», а стосовно Криму «ситуація зовсім інша», повідомляє РІА «Новости».

Він нагадав, що півострів увійшов до складу Росії за підсумками референдуму, на якому була проголошена його незалежність. «Це абсолютно окрема й особлива історія», - зазначив глава уряду.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 березня Росія, представники Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

20 березня Держдума РФ ухвалила рішення про входження Криму до складу РФ. 21 березня аналогічне рішення ухвалила Рада Федерації Росії.

11 травня в Донецькій та Луганській областях пройшов референдум про статус регіонів, організований прихильниками федералізації.

Пізніше керівництво так званої Донецької народної республіки оголосило про суверенітет ДНР і звернулося до РФ з проханням про включення до складу Росії. Про суверенітет оголосила і Луганська народна республіка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

97