За наказом міністра оборони Сергія Шойгу підрозділи збройних сил Росії, що перебувають на навчаннях у прикордонних з Україною областях, повертаються в місця постійної дислокації. Про це повідомили в прес-службі Міноборони РФ.

Мотострілкові, танкові, артилерійські, інженерні, розвідувальні та інші підрозділи виконали весь комплекс навчальних заходів згідно з планом бойової підготовки на віддалених полігонах у зазначених областях», - зазначили в Міністерстві оборони РФ. У ході навчань військовослужбовці відпрацювали бойову взаємодію підрозділів, провели вогневу підготовку. Командири відпрацювали навички управління.

Повернення військ відбуватиметься в два етапи: спочатку підрозділи здійснять марші до станцій навантаження, потім піде транспортування особового складу і техніки залізничним транспортом. «Наразі командири уточнюють маршрути і порядок вирушання на станції навантаження, особовий склад займається демонтажем наметових таборів, завантаженням обладнання, матеріальних засобів і формуванням колон автомобільної та бронетанкової техніки», - розповіли в міністерстві, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Після повернення в пункти постійної дислокації військовослужбовці продовжать навчання на штатних полігонах та в навчальних центрах.

У Міноборони нагадали, що річний навчальний цикл складається з двох періодів: 31 травня закінчується зимовий період навчання і 1 червня починається літній період навчання. Всі плани бойової підготовки на рік формуються й уточнюються в листопаді до початку навчального року, який починається 1 грудня.

Як раніше повідомляв ForUm, учора, 19 травня, президент РФ Володимир Путін дав команду міністрові оборони Сергієві Шойгу повернути війська, що брали участь у навчаннях в Ростовській, Бєлгородській і Брянській областеях, у місця постійної дислокації, весняна фаза підготовки військ завершена.

У свою чергу станом на вечір 19 травня Адміністрація президента США Барака Обами ще не отримала даних, що свідчать про відведення російських військових від кордону з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135