У Будинку профспілок в Одесі, де 2 травня загинуло кілька десятків людей, було виявлено речовину хлороформ. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України - начальник Головного слідчого управління МВС Віталій Сакал.

«У смітті і сажі, вилучених під час проведення оглядів, був виявлений хлороформ. Він усім відомий. Його використовують у ході медичних операцій. Звідки він взявся на місці події, нами встановлюється», - сказав він.

Представник МВС також пояснив, що, згідно з висновком експертизи, у результаті вдихання хлороформу може зупинятися дихання. «Що у нас і сталося. 32 людини загинули не від високих температур, а від невідомої речовини внаслідок зупинки серця. Спочатку ми розглядали версію горіння, але висновки експертизи свідчать про те, що все сталося не від диму, а від суміші, що була там не один день. За даними експертів, при контакті речовини з повітрям, вона стає небезпечною і призводить до непоправних наслідків», - пояснив він.

Сакал наголосив, що українські правоохоронці вже звернулися в посольство Ізраїлю, попросивши допомоги експертів.

Як раніше повідомляв ForUm, кількість загиблих у ході сутичок в Одесі 2 травня досягла 48 осіб.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193