Москва вітає проведення круглих столів національної єдності в Україні, заявив у понеділок глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Ми бачимо процес, який розпочато круглими столами, і до участі запрошені окремі представники південного сходу, які публічно висловлюються на користь федералізації. Їх поки не дуже хочуть чути, але сам собою факт того, що круглий стіл за всієї своєї недосконалості, при тому, що в ньому не беруть участь багато представників південного сходу, які реально контролюють ситуацію на місцях, - тим не менш, це крок у правильному напрямі. Цей факт ми вітаємо», - сказав Лавров на прес-конференції зі своїм словацьким колегою Мирославом Лайчаком, повідомляє РІА «Новости».

Глава МЗС РФ також додав, що при цьому Москва наполягає як і раніше «як безумовному першому кроці» на припиненні так званої контртерористичної операції, «яка вже перетворюється в дію з тероризування громадян України лише за їхні політичні переконання».

Як раніше повідомляв ForUm, у середу, 14 травня, відбувся перший загальноукраїнський круглий стіл національної єдності.

Учасники другого Загальноукраїнського круглого столу національної єдності, який пройшов 17 травня в Харкові, просять Верховну Раду України розглянути і прийняти Меморандум миру та злагоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181