Україна закликає Російську Федерацію скасувати анонсовані на період з 21 до 25 травня військові навчання ВПС РФ «Авіадартс-2014». Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

«Закликаємо російську сторону скасувати анонсовані на період з 21 до 25 травня військові навчання ВПС РФ «Авіадартс-2014» в районі міст Липецьк, Воронеж і Рязань, як такі, що посилюють напругу у період проведення в Україні президентських виборів і не сприяють деескалації ситуації в регіоні. Очікуємо від російського керівництва вжиття реальних заходів щодо виконання Женевських домовленостей від 17 квітня ц.р.», - йдеться в повідомленні.

У МЗС також зазначили, що в Україні взяли до уваги заяву прес-служби Кремля за дорученням президента РФ Володимира Путіна міністрові оборони повернути війська, що брали участь у навчаннях поблизу кордонів з Україною, в місця постійної дислокації.

«Інформація про реальні кроки російської сторони у зв'язку з цим перевіряється», - заявили в міністерстві.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін дав команду міністрові оборони РФ Сергієві Шойгу повернути війська, що брали участь у навчаннях в Ростовській, Бєлгородській і Брянській областях, до місць постійної дислокації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202