Голова Комітету виборців України Олександр Черненко назвав кілька причин стрімкого зростання рейтингу кандидата в президенти, народного депутата Олега Ляшка.

Зокрема, на думку експерта, передумовами для зростання популярності Ляшка стала сильна недовіра до наявних політиків. Голосування за Ляшка - це протестне голосування «проти всіх старих кандидатів», але за відсутності відповідної графи у бюлетені голоси незадоволених виборців дістаються лідерові «радикалів». Із загостренням соціально-економічної кризи підтримка радикальних дій зростає, і Ляшко чітко потрапляє в ці очікування, зазначив Черненко.

За його словами, серйозну частину електорату Ляшка становить молодь: і через нестандартність його дій, і через відносно молодий вік кандидата. Також Ляшко є лідером у використанні новітніх технологій комунікації (120 тис. прихильників у Фейсбуці, популярні ролики в YouTube), популярних серед молодих виборців, додав експерт, повідомляє «Главком».

Але головна складова зростання його популярності, за словами Черненка, - постійна присутність в епіцентрі інформаційних потоків. «Ляшко у найбільш напружені моменти перебував на барикадах Революції гідності, здійснює поїздки в Крим та на Донбас, особисто бере участь у затриманнях лідерів сепаратистів. Таке собі буквальне втілення гасла «не словом, а ділом», - зазначив експерт.

«Феномен Ляшка» ще стане об'єктом політтехнологічних досліджень у майбутньому, але сьогодні, зважаючи на швидку динаміку рейтингу, кандидат серйозно претендує на несподівано високе місце в президентському забігу», - прогнозує експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

466