Міністерство юстиції просить Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України розслідувати можливі правопорушення з боку керівництва Комуністичної партії і передати міністерству відповідні матеріали. Про це на брифінгу повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

«Мін'юст відправив відповідні запити в Генпрокуратуру і СБУ для того, щоб було проведено розслідування про можливі факти кримінальних правопорушень керівництва Комуністичної партії», - сказав він.

За його словами, міністерство співпрацює з правоохоронцями і збирає доказову базу, після чого має намір подати позов до суду про заборону КПУ, повідомляють «Українські новини».

Петренко наголосив, що згідно із законодавством Мін'юст може звернутися до суду про заборону партії, яка порушує закон, а правоохоронні органи можуть розпочати кримінальне провадження щодо керівництва відповідної партії і притягнути його до відповідальності.

Відповідаючи на запитання про можливі терміни заборони КПУ, Петренко відповів, що Генпрокуратура розслідувала діяльність партій «Руський блок» і «Руська єдність» близько місяця, а ще місяць тривали судові слухання.

Разом із тим, на думку міністра, відповідна справа проти КПУ займе більше часу.

Він також наголосив, що дуже важливо, щоб судовий процес не перетворився на політичну розправу з опонентами.

Зазначивши, що якщо доказів буде недостатньо, то рішення про заборону не зможе бути прийнято.

Нагадаємо, виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов просить Міністерство юстиції дати оцінку антиконституційної діяльності КПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

123