У Компартії створили групу, яка вивчає всі документи про заборону діяльності партії. Партійці мають намір оскаржити заборону в міжнародних європейських структурах. Так прокоментував «Взгляду» можливість заборони партії депутат від КПУ Олександр Голуб.

«Ми будемо інформувати Європейських лівих про те, що реально відбувається в Україні, проситимемо їх тиснути на нашу владу, щоб подібних розправ з нами не відбувалося. Але про всяк випадок ми продумали стратегію роботи партії в умовах заборони», - заявив Голуб.

Депутат вважає, що на сьогодні не існує юридичних підстав для заборони КПУ. За його словами у партії не сприймають в.о. президента України Олександра Турчинова першою особою держави, і кажуть, що всі його рішення не мають під собою ніякої законної сили.

В такій обстановці, коли ми виходимо до трибуни, а нам кричать «ганьба» - важко працювати, але ми вже звикли. Думаю, це тільки зміцнює підтримку наших виборців», - упевнений депутат.

Нагадаємо, що на офіційному сайті в.о. президента опубліковано листа Олександра Турчинова до міністра юстиції Павла Петренка, в якому він описує заяви і дії членів Компартії, які «мають відверто антиконституційний характер». Свої звинувачення голова Верховної Ради підкріпив посиланнями на ЗМІ, а також даними СБУ.

Турчинов просить Мін'юст вжити заходів щодо заборони Комуністичної партії України, оскільки її представники проводять діяльність на шкоду державним інтересам України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24