Квоти для татар та представників інших національностей в органах влади Криму вводити не планується, всі посади займатимуться виключно на професійній основі. Про це заявив самопроголошений кримський прем'єр-міністр Сергій Аксьонов.

За його словами, кадрова політика в республіці здійснюватиметься без надання якихось національних квот.

«Представництво кримських татар та осіб будь-якої іншої національності в органах влади здійснюватиметься виключно на професійній основі», - наводить його слова прес-служба кримського уряду.

При цьому Аксьонов вважає, що представницькі органи кримських татар - Курултай і Меджліс - повинні пройти офіційну реєстрацію і працювати виключно у правовому полі. «Тільки у разі офіційної реєстрації і прямого бажання представників кримських татар йти назустріч, у влади будуть підстави працювати і взаємодіяти з організаціями, які стануть легітимними», - сказав прем'єр, повідомляє РІА «Новости».

Аксьонов зазначив, що влада приймає всі необхідні рішення, спрямовані на відновлення прав та облаштування репресованих народів, однак, за його словами, «і кримським татарам необхідно зробити кроки назустріч для того, щоб ці дії не здійснювалися в односторонньому порядку».

Він також наголосив, що на території Криму ніякої дискримінації за національною ознакою, про яку заявляли деякі представники кримських татар, не існує.

Нагадаємо, в резолюції жалобної акції в Сімферополі, присвяченій 70-й річниці депортації народів з Криму, представники кримськотатарського народу вимагали надати на законодавчому рівні гарантоване представництво в органах влади республіки, відновити історичну топоніміку, а також визнати свої представницькі органи - Курултай і Меджліс.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45