Головне управління МВС України в Луганській області спростовує інформацію про те, що міліція не виїжджає на виклики членів виборчих комісій. Відповідну заяву опубліковано сайті відомства.

Зазначається, що видання «Главком» розмістило інформацію з посиланням на слова заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери про те, що на Луганщині міліція нібито не виїжджає на виклики членів виборчкомів.

«Висловлювання заступника голови ЦВК необґрунтовані і спрямовані на дискредитацію правоохоронних органів. Співробітники луганської міліції негайно реагують і виїжджають на всі без винятку виклики, в тому числі й на виборчі дільниці. Всі факти правопорушень на виборчих дільницях документуються, за кожним проводиться перевірка. Інформація про такі факти одразу ж висвітлюється в ЗМІ», - йдеться в заяві.

Так, 15 травня о 16:50 восьмеро озброєних людей у камуфляжному одязі зайшли в будівлю Жовтневої районної ради Луганська, де розташовується окружна виборча комісія № 106. Співробітник міліції, намагаючись перешкодити їх просуванню, забарикадував вхід до приміщення виборчої комісії й чинив їм фізичний опір. Зловмисники завдали кілька ударів прикладом автомата йому в обличчя, придушили його опір і потрапили в приміщення, де заволоділи службовою документацією, печатками, оргтехнікою. Співробітник міліції зараз перебуває в лікарні.

«Враховуючи складну ситуацію, в якій доводиться нести службу співробітникам міліції Луганщини, переконливе прохання до всіх посадових осіб і представників політичних партій наводити у своїх коментарях перевірені й достовірні факти, а не керуватися особистим ставленням до ситуації, емоціями і неперевіреною інформацією», - резюмували в облуправлінні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269