Росія наполягає на негайному припиненні Києвом воєнних дій на південному сході України. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ РФ.

У відомстві зазначили, що в ніч на 17 травня обстановка навколо м. Слов’янська Донецької області різко загострилася.

«Українські військові за підтримки авіації знову здійснили спробу штурму міста. Обстріл громадських споруд ведеться вже з важкої артилерії. Є поранені. Створена реальна загроза життю мирних жителів. Все це викликає у Росії законне обурення», - заявили в МЗС.

«Подібні каральні акції проти власних громадян свідчать про лицемірство київської влади, яка брехливо стверджує про свою нібито готовність виконувати положення Женевської заяви від 17 квітня 2014 року і «дорожньої карти», розробленої ОБСЄ», - вважають у Москві.

У МЗС наголосили, що «брязкання зброєю викликає особливе здивування, оскільки саме сьогодні в Харкові проходить другий «круглий стіл» щодо пошуку шляхів виходу з політичної кризи в Україні».

«Складається враження, що самопроголошена українська влада просто використовує цей форум для прикриття своїх агресивних дій», - йдеться в заяві.

У Москві розраховують, що «західні партнери матимуть енергійний вплив на Київ з метою початку ним реальної, а не показної роботи щодо руху до національної згоди в країні».

Як повідомляв ForUm, військовослужбовці Збройних сил України продовжують повністю контролювати обстановку навколо Слов'янська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

458