Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і виконувач обов'язків президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов привітали співвітчизником з Днем науки.

«Розвиток фундаментальної і прикладної науки є важливою умовою модернізації нашої країни й запорукою її соціально-економічного зростання. Україна потребує впровадження нових ідей і відкриттів, які прискорюватимуть розвиток економіки, підніматимуть сільське господарство, сприятимуть енергозбереженню, зміцнюватимуть обороноздатність країни», - йдеться у привітанні прем'єра, опублікованому на урядовому порталі.

Яценюк побажав науковцям плідної роботи, стрімких творчих злетів, добробуту та наснаги.

У свою чергу в.о. глави держави зазначив, що український народ по праву пишається своїми всесвітньо відомими ученими, потужними дослідницькими центрами та науковими школами, чиї досягнення збагатили сучасну цивілізацію.

«Зараз перед вітчизняними вченими стоїть непросте і відповідальне завдання - забезпечити інтелектуальну основу інноваційного розвитку економіки, зміцнення національної безпеки та розвитку гуманітарної сфери», - йдеться у привітанні.

«Вірю, що ваша невтомна праця і натхнення сприятимуть процвітанню України та її входженню в європейський простір», - підкреслив Турчинов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185