Сторони збройного конфлікту на сході повинні докласти всіх зусиль для збереження соціального захисту громадян, гарантованого державою, - заявила Наталія Королевська.

«Сторони протистояння повинні вжити всіх можливих заходів, щоб не постраждали найбільш вразливі категорії громадян. Люди повинні в повному обсязі отримувати соціальний захист, передбачений державою. Не можна допустити, щоб це питання вийло з-під контролю», - зазначила екс-міністр соціальної політики.

Королевська зазначила, що до неї надходять десятки звернень від пенсіонерів з Донецької та Луганської області, яким через те, що відбувається, не виплачують пенсію. З аналогічними проблемами зіткнулися і люди з особливими потребами із Луганської області. За словами Королевської, для простих донбасівців їхні скромні пенсії та соціальні допомоги - єдине джерело доходу.

«У Донецькій області проживає 1 млн 400 тис. пенсіонерів та 266 тис. інвалідів. У Луганській області - 740 тис. пенсіонерів та 110 тис. інвалідів, із яких 7 тис. - діти. Якщо розпочнуться системні збої виплат, постраждають мільйони людей. Цього не можна допустити у жодному разі. Це може зруйнувати соціальний мир й остаточно дестабілізувати ситуацію», - вважає
Королевська.


Вона наголосила, що це ненормально, коли пенсії і соціальні виплати в «гарячі точки» доставляють на БТРах, оскільки звичайні люди стають заручниками політичних протистоянь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157